Veelgestelde vragen

Klantenservice

Stuur jouw vraag dan in via het contactformulier. Dan komt jouw vraag direct bij de juiste persoon terecht.

Bij voorkeur op Google!

Bezorgen / Levering

Wij bezorgen op de begane grond en daarvoor hebben wij voldoende ruimte nodig. Wij bezorgen altijd met rijdende karren en zullen zonder hinder tot de bestemming moeten kunnen rijden. Verwacht je dat dat problemen oplevert? Dan is het verstandig om extra hulp in te schakelen. Onze bezorgers mogen vanwege arboregels namelijk niet/nauwelijks tillen.

De levertijd is afhankelijk van het door jou samengestelde product en is per product aangegeven. Je kan je bestelling volgen via de link in je bevestigingsmail.

Wij leveren enkel op de begane grond. Als er een lift aanwezig is waar de goederen in passen, dan valt dat ook onder de begane grond. Wij mogen de meubelen vanwege arbo regelgeving omtrent het gewicht niet tillen. Als tillen de enige mogelijkheid is, dan dien je dit zelf te verzorgen.

Een verhuislift is ook mogelijk binnen Nederland. Dit kan je aangeven bij het afrekenen.

Je krijgt van ons een bericht zodra je meubel klaar is voor bezorging. Wij stellen dan een aantal data voor. Je kan zelf aangeven welke van de aangeboden dagen voor jou het beste schikt.

Bij het afrekenen kan je een ‘bezorgen vanaf’ datum invullen indien je het later geleverd wilt hebben dan de actuele levertijd.

Om goed te kunnen bezorgen, hebben wij voldoende ruimte nodig. Wij bezorgen altijd met rijdende karren en zullen zonder hinder tot de bestemming moeten kunnen rijden. Verwacht je dat dat problemen oplevert? Dan is het verstandig om extra tilhulp in te schakelen. Onze bezorgers mogen vanwege arboregels namelijk slechts zeer beperkt tillen.

Nee helaas, wij nemen geen oude meubelen mee retour. Om de levensloop van een meubel langer te maken kan je proberen je oude meubel te verkopen of weg te geven.

Wij kunnen ook leveren in België en Duitsland. Een ander land? Neem contact met ons op en wij zullen je dan informeren over de exacte bezorgkosten.

Mocht een meubel worden afgeleverd met een beschadiging, dan zullen wij het indien mogelijk aanpassen zonder zichtbare reparatie sporen. Mocht dit niet lukken, dan maken wij met extra urgentie een nieuw meubel voor je. Zodra het nieuwe meubel klaar is, komen wij het bij je bezorgen.