Veelgestelde vragen

Klantenservice

Staat jouw vraag er niet bij?

Stuur jouw vraag dan in via het contactformulier. Dan komt jouw vraag direct bij de juiste persoon terecht.

Waar kan ik een recensie plaatsen?

Bij voorkeur op Google!

Bezorgen / Levering

Waar moet ik rekening mee houden bij het bezorgen?

Wij bezorgen op de begane grond en daarvoor hebben wij voldoende ruimte nodig. Wij bezorgen altijd met rijdende karren en zullen zonder hinder tot de bestemming moeten kunnen rijden. Verwacht je dat dat problemen oplevert? Dan is het verstandig om extra hulp in te schakelen. Onze bezorgers mogen vanwege arboregels namelijk niet/nauwelijks tillen.

Wanneer wordt mijn product geleverd?

De levertijd is afhankelijk van het door jou samengestelde product en is per product aangegeven. Je kan je bestelling volgen via de link in je bevestigingsmail.

Leveren jullie ook op een verdieping?

Wij leveren enkel op de begane grond. Als er een lift aanwezig is waar de goederen in passen, dan valt dat ook onder de begane grond. Wij mogen de meubelen vanwege arbo regelgeving omtrent het gewicht niet tillen. Als tillen de enige mogelijkheid is, dan dien je dit zelf te verzorgen.

Een verhuislift is ook mogelijk binnen Nederland. Dit kan je aangeven bij het afrekenen.

Kan ik zelf de bezorgdatum kiezen?

Je krijgt van ons een bericht zodra je meubel klaar is voor bezorging. Wij stellen dan een aantal data voor. Je kan zelf aangeven welke van de aangeboden dagen voor jou het beste schikt.

Bij het afrekenen kan je een ‘bezorgen vanaf’ datum invullen indien je het later geleverd wilt hebben dan de actuele levertijd.

Hoe wordt mijn meubel bezorgd?

Om goed te kunnen bezorgen, hebben wij voldoende ruimte nodig. Wij bezorgen altijd met rijdende karren en zullen zonder hinder tot de bestemming moeten kunnen rijden. Verwacht je dat dat problemen oplevert? Dan is het verstandig om extra tilhulp in te schakelen. Onze bezorgers mogen vanwege arboregels namelijk slechts zeer beperkt tillen.

Nemen jullie mijn oude meubel mee retour?

Nee helaas, wij nemen geen oude meubelen mee retour. Om de levensloop van een meubel langer te maken kan je proberen je oude meubel te verkopen of weg te geven.

Bezorgen jullie ook buiten Nederland?

Wij kunnen ook leveren in België en Duitsland. Een ander land? Neem contact met ons op en wij zullen je dan informeren over de exacte bezorgkosten.

Wat als een product bij levering beschadigd blijkt?

Mocht een meubel worden afgeleverd met een beschadiging, dan zullen wij het indien mogelijk aanpassen zonder zichtbare reparatie sporen. Mocht dit niet lukken, dan maken wij met extra urgentie een nieuw meubel voor je. Zodra het nieuwe meubel klaar is, komen wij het bij je bezorgen.